Log in

View Full Version : Vil STP kabel funke?



Droox
25-03-2012, 23:19
Jeg lurer da altså på om en 15m STP kabel vil kunne koble meg opp til internett på TG.
Jeg vet man trenger en TP kabel, og lurer derfor på om STP funker like greit?

http://www.elkjop.no/product/data/ovrige-dataprodukter/A3L791CP15MHS/belkin-nettverkskabel-15m

krage
25-03-2012, 23:48
Ja det vil den, en STP er en vanlig TP kabel, men med et ekstra lag skjerming utenpå.

«De vanlige» er egentlig UTP kabler :)
Står da henholdsvis for
STP: Shielded twisted pair
UTP: Unshielded twisted pair

Begge fungerer like greit på TG, fordelen med en STP er at i områder med mye «støy» vil ikke det som går i kabelen bli påvirket i samme grad :)

ior
26-03-2012, 18:09
Helt korrekt.

krage
26-03-2012, 18:33
Helt korrekt.

Yey, jeg klarte å skrive noe om nettverk, som til og med ior bekrefter at er helt korrekt :)

Det tror jeg aldri har hendt før :)
nettverk er jo liksom ikke helt min greie :)


men her følte jeg meg ganske safe da :)

Wigir
03-04-2012, 15:12
Er det noen muligheter for å se hvilken kabel man har? Det står ikke TP eller STP noen steder, men er TP det normale, så man kan anta at det er det man har?