Log in

View Full Version : Hvor mange meter TP kabel går det i nettverket til TG?



^Bear
12-10-2006, 06:15
satt å kikka på masse bilder fra TG istad, også kom jeg til å tenke; JÆVLI MANGE METER TP DET MÅ VÆRE?!?!

noen som vet? hadde vært litt morro å vite hehe

krage
12-10-2006, 08:01
Det lå på en statistikkside for noen år siden, titt gjennom de gamle tg sidene :-)

mdj
13-10-2006, 19:25
var vist strekningen oslo - hamar med kabler eller noe sånt.... var i allefall på en gammel tg video det stod det

MicroMaster
13-10-2006, 20:19
Stats fra 2005:

"Last but not least. The network this year consists of about 30 kilometers of TP-cables and 214 edge switches."

Tatt herfra: http://www.gathering.org/espresso/pages/tg05/article_archive/g33k_newz/view_top.html

2K3
14-10-2006, 19:38
oooh snap! Det er langt det!

solbekk
14-10-2006, 19:59
var vist strekningen oslo - hamar med kabler eller noe sånt.... var i allefall på en gammel tg video det stod det

12mil kabel som tilsvarer strekningen OSLO - HAMAR..

bevis: Den gamle TG videoen (http://www.hoa.no/docs/tg.wmv)

mdj
14-10-2006, 20:30
Der var den ja... gode gamle TG video

2K3
15-10-2006, 10:22
hehe...var kul film, men litt utdatert :p TG er jo ikke verdens størrste lengr :(

Breiker
15-10-2006, 23:48
spørs vel helt hvordan nettet er lagt opp det da. og om de har også regnet med tp'n til brukerne også.

5 meter TP * 5000deltakere = 25000m TP.

simdal
16-10-2006, 07:06
Jeg tok med en på 7,5m på HW-LAN og så viste det seg at jeg satt rett ved sidenav switchern:p Men jeg hadde med en kortere en da så det ordna seg uten at jeg trengte å ha en klump med unødvendeig kabelspaghetti på bordet:p

|Night|
16-10-2006, 10:19
tok med 25m TP jeg da

Mosy
16-10-2006, 14:43
Vi hadde med oss en rull, kabeltang og sånne plugger, og lagde våre egne på TG i fjor vi. (TG06). Alle hadde akkurat passe lengde:D.

saita
18-11-2006, 12:20
Vi hadde med oss en rull, kabeltang og sånne plugger, og lagde våre egne på TG i fjor vi. (TG06). Alle hadde akkurat passe lengde:D.
Det var vel det greieste.. =P Tenker jeg også skal ha med meg det til neste år.. :D

exiqui
08-12-2006, 00:28
hadde med meg en på 30 i fjor jeg :P

Big D
09-12-2006, 13:09
man trenger vel ikke mer en 5 meter, men hadde med meg 10 meter. :D

w0lfie
10-12-2006, 01:45
Tp-kabel hva er det? :P

solbekk
10-12-2006, 01:55
http://oldsite.vislab.usyd.edu.au/photonics/revolution/technology/images/twisted_pair.jpg

det er kabelen i seg selv innvendig.

http://www.gsm-support.net/shop/pic/tp30_box_cable_mid.jpg
Enkelt egentlig:)

Men du var nok litt ironisk ikke sant??

w0lfie
10-12-2006, 14:46
litt? :P trådløst ftw ^^

solbekk
10-12-2006, 15:13
Jaja, men du må ha kabel på tg

saita
10-12-2006, 20:15
Jaja, men du må ha kabel på tg

må ikke.. det er WLAN der.. mest sannsynlig hvertfall.. WLANets venner kommer nok i år også og kjører trådløst for oss :)

asdfteam
10-12-2006, 22:02
http://www.gsm-support.net/shop/pic/tp30_box_cable_mid.jpg
Enkelt egentlig:)


Den korte kabelen der er ikke TP (twisted pair). Den er straight... ;-)

Rudi_Boy
27-12-2006, 01:22
Lærte faktisk om TP kabelen på skolen her forleden dag (går VG1 elektro på sogn). har lyst og legge nettverk hjemme så snakka med lærern om det. mange kabler som ligener på den tvistede på det ene bildet. greia er at den viser bare en 4 pars kabel. for at det skal være greit for nettverk snakker man forskjellige standarer. i nettverk er det CAT standaren som gjelder. cat3 er det vanlige tror jeg. er ikke sikker:S. er ikke sikker på hvordan man fester på hodetstykket iomed at jeg ikke har gjort det ennå. men man bruker en kronetang når man fester i de støpsla i veggen iallefall.

netrom2k
28-12-2006, 03:07
cat5e er vel standard. skal du legge opp selv hjemme. anbefaler jeg at du kjøper en trommel på f.eks 100meter (koster ikke all verden)

og noen kontakter for vegg.

Honda_Lover
28-12-2006, 12:11
Kan prøve å finne ut hvilken cat som er standard... Går 1VG og har ei fin bok som det står om alt mulig sånn:)

Det står att kabelen fra ruteren til vegguttaket har også betybning for hstigheten, og må være av god kvalitet (Cat.5 eller bedre). Hvis det hjalp?

evil_t
28-12-2006, 15:43
Cat5 er "standard". Cat5e er vel anbefalt som minimum om du skal ha gigabit.

Vidder
28-12-2006, 18:46
CAT ER en standard, for TP-kabler. Dog er det Cat5 som brukes mest i dag da man må ha minst dette for å få godkjent 100Mbit på kablingen. Finnes Cat6 også, som støtter gigabit. Cat5e er også en standard, men er usikker på gigabit-støtte på denne. Vet det kan brukes, men om det er støttet offisielt er jeg usikker på.

netrom2k
28-12-2006, 20:37
bør ha cat6 hvis man skal ha GBnettverk

jallamann
28-12-2006, 20:57
cat5e støtter gigabit, mens cat6 er laget for gigabit...

netrom2k
29-12-2006, 21:25
Fiber !

CEO
30-12-2006, 11:33
cat5e støtter gigabit, mens cat6 er laget for gigabit...

Japp, du vil heller ikke ha store problemer med å kjøre GBLan over korte strekker med CAT5 kabel.

CAT3? WTF, det er ut for lengst... :D

Epsilon
08-02-2007, 20:33
CAT3 er gammelt ja.. Kjører kun 10Mbit. Men standarden er mye brukt i litt eldre tele og data nettverk. CAT5 & CAT5E er dominerende i datanett og telenett i bygg i dag. Kan jo nevne at CAT6 er for 1Gbit - og at den benytter alle 4 par i kabelen (alle ledere brukers) mens CAT5 og CAT5E bruker kun 2 par (4 ledere).

Lurer du på mer? Terminering i kontakter osv?
SPØR GOOGLE!

Tell
09-02-2007, 11:22
CAT5 & CAT5E er dominerende i datanett og telenett i bygg i dag. Kan jo nevne at CAT6 er for 1Gbit - og at den benytter alle 4 par i kabelen (alle ledere brukers) mens CAT5 og CAT5E bruker kun 2 par (4 ledere).
Veelll... i følge de ratifiserte standardene, kan du også kjøre gigabit Ethernet over både 5 og 5e:

IEEE 802.3ab, ratified in 1999, defines gigabit Ethernet transmission over unshielded twisted pair (UTP) category 5, 5e, or 6 cabling and became known as 1000BASE-T. With the ratification of 802.3ab, gigabit ethernet became a desktop technology as organizations could utilize their existing copper cabling infrastructure.

Kilde: WikiPedia: Gigabit Ethernet (http://en.wikipedia.org/wiki/Gigabit_ethernet)

temarka
12-02-2007, 09:08
Fiber!

Vel, fiber er kanskje både raskt og trygt, men en fiberkabel går istykker bare du ser hardt på den, ikke ideelt på et sted som TG. Hele nettverket på jobben består av fiber, og må ut å løpe hver dag for å bytte kabel hos brukere som har tråkket på den eller kjørt over den med stolen sin :)

Epsilon
23-02-2007, 12:26
Hadde ikke vært noe problem hadde de lagt fiber kabelen i installasjonsrør - disse kunne gått mellom radene midt i skipet. Og det er jo stor forskjell på inkapslingen av selve fiberkabelen også da. Det de fleste tenker på når det snakkes om fiber så er det vel at denne typen Fiber patch kabel - ST-ST. (http://62.134.62.160/jpg/270ZB32.jpg)

Oppbyggning av fiberkabel - Draka installasjonskabel. (http://www.elektroskandia.no/image/products/1080118.gif)
Fiber patch kabel - ST-SC (http://www.elektroskandia.no/image/products/6970419.gif)