Log in

View Full Version : AMD eller Intel?



^Bear
18-12-2006, 12:26
Skal ha ny pc før TG i år da, også tenkte jeg; HMM??? AMD sin Dualcore eller Intel sin Core 2 Duo? HVA ER BEST?!:confused:

jallamann
18-12-2006, 12:59
Nå til dags er det vel mye kron og mynt egentlig... Mye fanb0is i begge leirene. Var greiere før i tiden da AMD kostet en brøkdel av Intels tilsvarende produkter :P

mdj
18-12-2006, 15:32
AMD ftw :p

Scotty
18-12-2006, 17:01
Ting er ganske forandret nå.
Intel er i disse dager på toppen, etter at AMD har vært i en god tid mest populær.

Hvis du ser på testen på hardware.no
http://www.hardware.no/tester/prosessor/intel_core_2/27626/8

E6700 yter fra stort sett bedre enn Athlon 64 FX-62 til omtrent det dobbelte. Så vi er ikke veldig i tvil om hva vi ville valgt.


Spørs veldig på budsjettet ditt. Conroe(C2D) yter tydelig en god del bedre enn AMD sine prosessorer.
Ønsker du hjelp til oppsett så er det bare å spørre, evt ta det på PM.

Mvh,
Scott.

Ede
19-12-2006, 00:16
Husker før i tiden, hvor AMD-prosessorer kostet mindre enn Intel sine, og likevel øt mer...

Som sagt, det har jevnet seg ut. Men, AMD og ATI har som kjent slått seg sammen.

Kan hende det vil føre til at AMD-cpu + ATI-gpu går bedre enn hvilkensomhelst cpu + Nvidia-gpu? Siden AMD vil optimalisere sin cpu til ATI-kort, og vice-versa.

Noen som forresten vet om ATI sine kort ennå kommer til å bli kalt ATI Radeon, eller blir det kallende AMD Radeon?

^Bear
19-12-2006, 11:30
truuuur det blir Intel jeg asså, har lyst til å prøve noe nytt, har hatt AMD sida jeg bynte med pc nå, så er vell på tide å prøve litt intel :)=)

Scotty
19-12-2006, 13:44
Gå for E6600 :) En veldig god overklokker.

Breiker
22-12-2006, 23:05
gjør en ting. vent så lenge du klarer. slik at du kjøper rett før tg. det du kjøper nå er avleggs når du skal på tg.

evil_t
22-12-2006, 23:41
Bare ikke la det bli så sent at du sitter med driverproblemer og sånt på tg. Greit å ha det bankers før det begynner.

solbekk
23-12-2006, 03:53
Jeg har E6600... Kjempe god hvis du har en god kjøler(denne her (http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=312473)). Klokket den fra 2,4Ghz til 3,1Ghz og da holdt den ca 30grader.. vanligvis holder den ca 24grader *C... Go for it!=)

evil_t
23-12-2006, 13:04
Håper det er idle? For isåfall har du fått tidenes mest overklokkningvennlige prossesor.

^Bear
25-12-2006, 12:20
vell, jeg bestiller alt i jannuar en gang, rundt 15/16, når stipendet kommer med andre ord hehe :P

solbekk
26-12-2006, 13:52
Håper det er idle? For isåfall har du fått tidenes mest overklokkningvennlige prossesor.

Faktisk ikke.. det er når jeg spiller cs at den ligger på de tempraturene.. grafikk på full pupp heile veien btw

Scotty
26-12-2006, 14:00
Faktisk ikke.. det er når jeg spiller cs at den ligger på de tempraturene.. grafikk på full pupp heile veien btw

For å være ærlig: Det er fullstendig umulig.
Er ikke mulig å klokke en CPU fra 2.4 -> 3.1GHZ og ha en load temperatur på 30 grader med en "vanlig" kjøler.
Er heller ikke mulig å ha en cpu på 24 grader på idle med en "vanlig" kjøler.

Og når jeg mener "vanlig" kjøler, så mener jeg kjølere som du finner her (http://prisguide.hardware.no/vis_kategori.php?cat_id=58).
Hvilket program bruker du for å sjekke temperaturene?

solbekk
26-12-2006, 16:50
CoreTemp, og PcProbe. + AIboost skvipet som følger med der.

Men anyway, det pleier å være mellom 12-16grader på rommet i tillegg og jeg klokket den kun ein gang for morroskyld.. Cs ble ikke sååå mye bedre klokket eller ikke så jeg holder meg til normale innstillinger jeg:)

w0lfie
27-12-2006, 01:52
Jeg mener å huske at jeg leste noe om navne bytte osv, men jeg tror at ATI vil beholde ATI som navn. ikke helt sikker da, leste det på nyhetsbrev fra itavisen for en stund siden