Log in

View Full Version : Non-GUI måte å endre volum?



Xjill
14-03-2004, 20:18
Er det noen som vet om en måte å endre/dempe (mute) voulmet på PCen fra cmd? Windoze XP... Tenkte jeg sku spørre her iom. at det tross alt er snakk om noen av Norges mest hardcore data folk, eller hva? :D

evil_t
14-03-2004, 22:29
http://www.zapwizard.com/MediaPC/SBLIve/VOL_CTRL/Index.html Må ha noen soldering skills og utstyr+deler, men det blir tøft!

HellBoy
14-03-2004, 22:44
Evt. få tak i et tastatur med muteknapp, krever null lodding, og ca. to hundre spenn.

Klikk klikk (http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=info&p=29020&t=432&l=2&AvdID=1&CatID=18&GrpID=2&s=pl)

drbass
14-03-2004, 22:59
Dette har da ingen ting med å dempe lyden fra cmd, altså command vinduet du får frem når du skriver cmd i run menyen.

Vil anta at du trenger å lage et lite program som gir intrusker til windows om å dempe/øke lyden. Dette programmet kjører du i cmd ved å skrive filnavnet hvis jeg ikke husker feil

Xjill
15-03-2004, 08:53
Ja, vet du kan det (kan tom. lage selv :)) men eg bare lurte på om det var noe i windows fra før av. Trenger det til keyboardet mitt for å kunne customize det (orker ikke bruke mdflg. progg = crap)

|nEmO|
18-03-2004, 21:25
Det kan jo være en mulighet å bruke en eller annen rundll32 kommando ?
men da må du jo finne ut hvilke dll'er man skal bruke og hvilke entrypoint de har..

eks :
rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL mmsys.cpl,,0
Starter opp Lydinstillinger dialogboksen

runndll32 shell32.dll,ShellAboutW
Starter opp Systemegenskaper dialogboksen

rundll32.exe shell32.dll,Control_RunDLL NCPA.CPL,@0,2
starter opp nettverksegenskap dialogboksen


vet ikke om det vil funke for å justere lyden, men man kan jo bruke den til mye annet...