Log in

View Full Version : Sette opp MediaPC



Spliteye
03-01-2008, 02:03
Heisann!

Jeg har egentlig ikke så veldig mye erfaring med hjemmekino og slikt, men vil gjerne starte nå, så jeg har et spørsmål, skal prøve å gi så mange opplysninger som mulig så det blir lettere å svare (for dem som gidder å lese).

Jeg har nettopp kjøpt meg en ny data, og det vil si at jeg har en gammel data som står og støver ned.
Så det jeg tenkte, var at jeg ville prøve å få den maskinen til å bli en MediaCenter PC, og koble den til TV'n og anlegget som står her.

Men alle mediafilene jeg ville at MediaCenter PC-en skulle spille av på anlegg og tv, ligger og koser seg på den flyttbare harddisken , og den harddisken er koblet til den andre maskinen jeg bruker hele tiden.

Så er det mulig å få begge maskinene til å bruke denne harddisken? uten å måtte flytte på harddisken hele tiden?

Her er delene jeg har:
Data 1 (MedieCenter PC):
- Harddisk: 120gb (/8gb, kommer ann på hvor mye jeg trenger, vil helst bruke 8gb'n)
- Skjermkort: ATI Radeon X1600 Pro (utganger: DVI, S-Video og VGA)
- Alt annet som pleier å være i en data som ikke har så mye å si i denne sammenhengen.
Data 2:
- Harddisk: 120gb (+500gb ekstern HDD)
- Nvidia Geforce 8600 GT (Utganger: DVI, DVI og S-Video)
- Alt annet som pleier å være på en maskin.
TV:
- Innganger: VGA, HDMI, Scart, S-Video
- 37" HDklar
Lyd:
- 5.1 lyd
- Optisk lydinngang
Hub for å koble de 2 maskinene sammen på nettverk


Altså:
Jeg vil at den nye dataen skal være "masterPC" og Data2 skal være koblet til TV og Lydanlegget slik at jeg kan få spilt av alle filmer og lydfiler på anlegget og tv'n via MediaPC'n uten at den eksterne Harddisken med alle filene skal fjernes fra den nye datamaskinen. Gir det noen mening? :|
Neppe... men dere forstår sikkert litt...
Lar dette seg gjøre?

Hadde jeg skulle kommet frem med en løsning selv, ville jeg prøvd å skaffe "Windows XP Media Center Edition" til MediaPC'n, og kobla de to sammen vha. et nettverk. Men blir det ikke veldig tregt å åpne og finne frem filer på den måten da? Hvis nettverket funker som på LAN? Tar jo evigheter å bla igjennom og åpne andre maskiners filer over nettverk.

La meg høre deres ord!

Bjotte
03-01-2008, 12:31
glem at det går trekt om du har et netverk hjemme som er raskt nokk kommer du ikke til å bry deg men se om du kan bruke den eksterne harddisken som netverksharddisk

men en annen løsning: (bare teori)
om PC'ene ikke står forlangt unna kan du se om det går ann å koble de sammen med ekstern hdd med usb hub somsagt teori har alderig gjort det seøv men kansje det funker.

Svirrus
04-01-2008, 14:08
Dette er nok ikke rett forum å ta MediaPC på.

avforum.no (http://avforum.no/forum/htpc-hometheaterpc-teknisk-prisdiskusjon/) er nok en bedre plass å begynne ditt søk etter informasjon. Bruk søkemulighetene først, det er sikker mange som har spurt om det samme før.

Breiker
04-01-2008, 14:53
hehe
jeg kan en del om dette. Men jeg må vente til jeg kommer hjem for å svare. hehe. har en god løsning på dette

haakond89
04-01-2008, 16:01
Dette er ikke noe felt jeg har kjempemye peiling på.....Men, dersom du kjøper nye/har gigabit nettverkskort til maskinene....og selvfølgelig en gigagit switch(ikke hub, det er litt gammeldags), burde det vel strengt tatt ikke være noe problem å streame video i HD kvalitet over nettverket.

Vet at flere programmer nå om dagen har mulighet til å kunne utveksle filmer/musikk litt lettere enn bare ved hjelp av gammeldags-lan-funskjon i windows explorer. Foreksempel har jo iTunes denne funskjonen der man kan åpne musikk-bibliotekene til de andre maskinene som ligger på samme nettverk som den pcen du sitter på, og kan spille dem på din egen pc. Regner med at det en sånn funksjon du er ute etter?

Jeg tror også det er sånn at denne funksjonen finnes i Windows-Media-Center, men skal ikke si noe om det 100% sikkert siden jeg aldri har prøvd det selv.

Tror i egentlig at hovedproblemet er å finne en programvare som har den funsjonen iTunes har for musikk, for videoer.
Sikkert noen på AVForum som har gode tips der!=)
Lykke til!

saita
05-01-2008, 20:23
Dette er ikke noe felt jeg har kjempemye peiling på.....Men, dersom du kjøper nye/har gigabit nettverkskort til maskinene....og selvfølgelig en gigagit switch(ikke hub, det er litt gammeldags), burde det vel strengt tatt ikke være noe problem å streame video i HD kvalitet over nettverket.

Vet at flere programmer nå om dagen har mulighet til å kunne utveksle filmer/musikk litt lettere enn bare ved hjelp av gammeldags-lan-funskjon i windows explorer. Foreksempel har jo iTunes denne funskjonen der man kan åpne musikk-bibliotekene til de andre maskinene som ligger på samme nettverk som den pcen du sitter på, og kan spille dem på din egen pc. Regner med at det en sånn funksjon du er ute etter?

Jeg tror også det er sånn at denne funksjonen finnes i Windows-Media-Center, men skal ikke si noe om det 100% sikkert siden jeg aldri har prøvd det selv.

Tror i egentlig at hovedproblemet er å finne en programvare som har den funsjonen iTunes har for musikk, for videoer.
Sikkert noen på AVForum som har gode tips der!=)
Lykke til!

Er ikke dumt dette.
Det du kan gjøre er som sagt, å strekke gigabit nettverk. Sist jeg brukte iTunes kunne jeg da spille musikkvideoer i den, da burde det vel funke med filmer også?

Det er hvertfall den løsningen jeg hadde gått for selv. Though hadde jeg aldri kjøpt media center versjonen av xp. En XP versjon med flere bugs har jeg aldri vært borti. Kjør heller xp PRO eller vista home pro. Da har du mye bedre funksjonalitet.

La oss høre hvordan det går, og hvordan du bestemmer deg for å legge det opp :)