Log in

View Full Version : Angående hylle /m lys



Freakzor
09-02-2009, 09:09
Jeg lurer på om vi kan koble lys også til strømmen? vi skal ha en hylle og hadde planer om å ha lys på, kan vi koble dette til strømmen uten en ekstra plass?

også lurte jeg på om det også går å ha en forsterker til strømmen uten en ekstra plass?

På forhånd takk :)

mdj
09-02-2009, 09:10
Det er 1A pr plass, denne regelen er endelig :) Så dere må nok kjøpe en plass til om dere tror dere vil overskrede grensa ;)

Freakzor
09-02-2009, 09:25
jeg vet ikke hvor mye en pc bruker jeg, menne forsterker kan vell ikke bruke over det?

Evelen
09-02-2009, 09:39
Kommer jo helt an på hvor strømsterk forsterker du har det...
Har du en billig drittforsterker så tror jeg ikke det har mye og si..

Mosy
09-02-2009, 22:54
Jeg tør påstå at litt lys ikke trekker alverdens med strøm. Spesielt ikke om dette blir fordelt over flere plasser. Vi har pleid å ha litt lys og stæsj med oss, og bare en gang har strømmen gått. Da kom security og ba oss skru av lysene fordi det var "strøm-problemer" på rekken vår. De idiotene med vannkoker som faktisk tok strømmen så de ikke:(. Heldigvis ble ikke den vannkokeren koblet til igjen;).

VivaLatrina
10-02-2009, 20:38
jeg har en denon DRA-1000 forsterker, bakpå den står det at den trekker at most 190 W.

(ja, vi har ekstraplass)

Freakzor
11-02-2009, 09:45
dvs ca 0.8 A som den trekker...

eladmir
11-02-2009, 14:50
i fjord mounta vi to lyskasterer type diode til vår hylle. de var på 100 watt per stykk, da vi hadde 6 plasser var ikke dette noe problem (det var skjeldent alle 6 plassene var opperative hele tida) men trenger du lys er ikke diode lys en dum ide. mye lys og lite watt.

(en 100 watts diode lyskaster lyste godt opp i vikingskipet)

Freakzor
11-02-2009, 16:36
vell, når vi (meg on en til) bare har de plassene vi skal sitte på så er ikke dette en løsning i det hele tatt... 100 watt er ca 0,4 A da blir det bare 0,8 watt igjen til datar osv :S og det er nok for lite.... men vi tror vi har kommet på en ide ;P feste neon lys under (sånne som er til datan) og ha en forlenger fra strømledningen ut fra kabinettet og ned til de.

eladmir
11-02-2009, 16:43
du får led pærer som bruker 1.2 W bruker vanlig lampe sokkel og 230 Volt.

Freakzor
11-02-2009, 17:09
ja, men nå koster sikkert de skjorta og da? tror egentlig vi gjør det på den måten jeg sa xD tror det kommer til å bli kulest uansett ;P

eladmir
11-02-2009, 18:32
det som er fet med leds er at du får de i utrolig mange farger ;) dessuten koster de knapt 100 kr per pære ;)

Freakzor
11-02-2009, 18:42
http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=2868 x 4 (29 kr stk) og 1 http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=2885

tror det kommer til å se fett ut på en sort hylle xD

Estella
11-02-2009, 19:00
http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=2868 x 4 (29 kr stk) og 1 http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=2885

tror det kommer til å se fett ut på en sort hylle xD

takk for tipset :)

håper ikke pcen min drar så mye strøm uansett har typen bare laptop

Freakzor
11-02-2009, 19:15
hehe ;) ikke stjel ideen min da xD ;P

solbekk
11-02-2009, 21:08
Slik som jeg tror det er så er 1ampere grensen for pc + skjerm. Om du har en pc med 8 HD's og Quad-Sli så vil den selvfølgelig trekke mer enn 1 amp og du må kjøpe en eller flere ekstra plasser om du vil ha lys, lyd og dilldall. 1amp = 240 watt. Men dersom pcen din trekker MINDRE enn 240 watt, si en laptop som kanskje ikke trekker mer enn 140w, da vil du ha 100 watt å gå på og kan få plass til en spotlight eller lign. Shoot me if Im wrong, please do.

Freakzor
11-02-2009, 22:22
den bærbare vi har her hjemme trenger faktisk maksimalt 1,5 A ;P

solbekk
11-02-2009, 22:32
Så du har en super laptop :P Det jeg skrev var kun et eksempel. Hadde vært fint om crew kunne sagt om noe av det jeg sa i post 11 er sånn relativt riktig eller helt på trynet :p

Freakzor
11-02-2009, 22:34
det skal faktisk være riktig... ta antall watt og del det på 225 (siden volten vanelighvis er på 220-230) og da vår du hvor mye amper det er.

Heartdriver
11-02-2009, 22:55
hvis 1A er 240watt så bruker jo en gjennomsnittsdata ca 2-3 så hvorfor bare 1A?

solbekk
12-02-2009, 10:13
Slik at en ikke kan ha ekstra applikasjoner som vifter, lys og faenskap som gjør at sikringen kan ryke unødvendig.

Evelen
12-02-2009, 12:16
hvis 1A er 240watt så bruker jo en gjennomsnittsdata ca 2-3 så hvorfor bare 1A?OMG, er jo bare bittelitt watt til hver det..

eladmir
12-02-2009, 14:31
240 watt holder stort sett til skjerm og pc, men du har en relativt god sikkerhet: det er jo faktisk slik at endel personer bruker mindre en 1A og noen bruker mer, når du ikke er på plassen din bruker du jo endel mindre enn 1A når du sover bruker du endel mindre enn 1A, men stort sett alle som har hvert på TG har vel merket at de har mistet strømmen en eller to ganger, eller til og med hvert på TG der du har hvert uten strøm i over 1 døgn *host* TG01 *host*

har du problemer med at strømmen går på raden betyr det at det sammlede strøm for bruket på raden er for stort og da må dere kolektivt kutte ned. Det er ingen som måler hvor mye strøm hver pc bruker.

Estella
12-02-2009, 15:33
aldri opplevd at strømmen gått. men gjør det det bør de største høytalene gå færst ihvertfall

Evelen
12-02-2009, 20:05
aldri opplevd at strømmen gått. men gjør det det bør de største høytalene gå færst ihvertfall

ikke om det går innenfor sine amper

Estella
12-02-2009, 20:10
åssen skal du oppdage om hvem som bruker mest da??

Evelen
12-02-2009, 20:22
med et ampermeter kanskje?

Estella
12-02-2009, 20:39
med et ampermeter kanskje?

du tror de går på hver enkel plass å sjekker amperen ?

hvis jeg bruker mere en en amper så trekker jeg det fra typen min som garantert ikke kommer til å bruke en amper

marilla
12-02-2009, 20:55
OM det skjer at strømmen går på en rad, så vil det mest sannsynlig være noen synlige syndere, enten i form av hvitevarer, eller gigantiske anlegg og sånt. Sjansen er stor for at disse blir bedt om å skru den av, slik at resten av raden kan få strøm igjen. Det blir neppe måling med ampermeter, pc-strøm har første prioritet all den tid det er et dataparty.

Sjark
12-02-2009, 21:46
Har aldri målt, men regner med at den nye pcen min trekker en god del mer en 240 watt, kansje nermere 600-700watt når jeg gamer heavy.

Heartdriver
12-02-2009, 21:53
En vanlig strømforsyning er jo på rundt en 400w liksom :P men de nye skjermene bruker jo extremt lite da:)

oleerik
13-02-2009, 14:10
En vanlig strømforsyning er jo på rundt en 400w liksom :P men de nye skjermene bruker jo extremt lite da:)

At de er på 400w behøver ikke å bety at det brukes konstant.
Hvis alle på raden hadde high-end pc-er og alle helt likt spilte crysis på full grafikk kan det hende at dere hadde klart å ta sikring, men jeg har min tvil. 1A pleier å holde :)

SM411
14-02-2009, 02:29
Selv om strømforsyningen er på 1000w bruker du aldri så mye. Er ikke helt sikker på et vanlig forbruk, men tror de fleste havner under 1 amp gjennomsnitlig. Den bærbare min bruker ca 80w.

Heartdriver
15-02-2009, 21:37
En data med mye vifter å en 4-8 HDD trekker en del strøm tror jeg... åsså må man jo nesten ha lys å....... til å lyse opp banneret :)

saita
16-02-2009, 19:17
Har aldri målt, men regner med at den nye pcen min trekker en god del mer en 240 watt, kansje nermere 600-700watt når jeg gamer heavy.
Det tviler jeg VELDIG sterkt på. (Se lenger ned)


hvis 1A er 240watt så bruker jo en gjennomsnittsdata ca 2-3 så hvorfor bare 1A?

Ta en gjennomsnittlig pc med en PSU på 500W.
Denne har kapasitet til å kunne levere 500W ved 110/230V.
Du kan sammenligne det med et vannrør, der vannet som renner i røret er effekten (watt=effekt). Når du åpner kranen, renner vannet ut, f.eks. 5l/min.
Altså er 5liter i minuttet kapasiteten rørene dine kan levere. Men om du ikke trenger like mye vann, kanskje du skal fylle et glass vann, åpner du ikke kranen like mye, og du bruker mindre effekt.
Det er det samme med en strømforsyning. Dersom du ikke har behov for 500W, trekker den ikke 500W.

Du sier at du tror pcen din trekker 700W, vel la oss regne litt på det, da.

P=U*I
I=P/U
I=700/230
I=3,04A.

3A er ganske mye... Det er grunner til at du skal ha varmeovner i en egen stikkontakt, og ikke i en pad sammen med mange andre ting.


En vanlig strømforsyning er jo på rundt en 400w liksom :P men de nye skjermene bruker jo extremt lite da:)

En "vanlig" 22" skjerm har en adapter som trekker ~70W.


En data med mye vifter å en 4-8 HDD trekker en del strøm tror jeg... åsså må man jo nesten ha lys å....... til å lyse opp banneret :)

Se lenger ned.


Selv om strømforsyningen er på 1000w bruker du aldri så mye. Er ikke helt sikker på et vanlig forbruk, men tror de fleste havner under 1 amp gjennomsnitlig. Den bærbare min bruker ca 80w.

Som med skjermer, en gjennomsnittlig laptop har et trekk på ~70W ved nettspenning.


det skal faktisk være riktig... ta antall watt og del det på 225 (siden volten vanelighvis er på 220-230) og da vår du hvor mye amper det er.

P=U*I
eks:
230=230*1
230W.


Denne posten er mest ment for å opplyse litt om generelt forbruk og effektformel og bruk av denne.
Og til alle dere som regner med 220 og 240V - følge forskriftene var den nominelle spenningen i norge sist jeg sjekket 230V AC.
Bare for å oppsummere, 1A er det du har til rådighet (230W.)
Dersom du vil vite hvor mye du trekker, går du på Biltema og kjøper et amperemeter.

grevaeg
20-02-2009, 19:15
http://www.grevaeg.com/images/case08/update0711/IMG_3285s.jpg

:confused:

Kan vel være greit å finne frem voltmeter før jeg tar turen... men men... kjøpt opp 2 plasser i år, så får håpe det holder...

Hvordan er det tatt høyde for high end pcer med 240w i snitt? :P

Litt generelle nummer på KUN 3dkort forbruk...
-----------------------------
Leadtek GTX-260 211 Watts Idle , 299 Watts Active
Sapphire Toxic HD 4850 183 Watts Idle , 275 Watts Active
Sapphire HD 4870 207 Watts Idle , 298 Watts Active
Palit HD 4870x2 267 Watts Idle , 447 Watts Active
-----------------------------
http://techreport.com/r.x/core2-quad-q9300/cine-power-idle.gif

Så burde vel vært litt høyere overhead? :P mtp at selv en "low" end pc trekker glatt 300watt idle. Skal folk med litt over snittet PC skaffe en extra plass for å være på sikre siden? Har vel ett extra bensin agregat på 2000w også.. meneh :P

MTP Harddisk forbruk så ligger ikke disse stort over 8w stk ved boot, og rundt 3-4w idle,samme med vifter... er først og fremst cpu/gpu som trekker strøm

evil_t
20-02-2009, 20:32
Jeg skjønner ikke problemet til folk. Det er mer enn nok strøm til at alle kan bruke den ene pcen hver. Det som dreper strømmnettet er hvitevarer, høytalere og lys. Og det er dette som vil bli bedt om å bli tatt bort først om strømmen går ofte.

Og for å si det sånn, i 07 hadde jeg hadde sammen med 4 kompiser med totalt 6 pcer, 1 tv, 2crt, 2lcd, 400w med høytalere og en del lys uten at strømmen gikk en eneste gang. Vi brukte mao godt over 1A hver.

Estella
21-02-2009, 00:47
Jeg skjønner ikke problemet til folk. Det er mer enn nok strøm til at alle kan bruke den ene pcen hver. Det som dreper strømmnettet er hvitevarer, høytalere og lys. Og det er dette som vil bli bedt om å bli tatt bort først om strømmen går ofte.

Og for å si det sånn, i 07 hadde jeg hadde sammen med 4 kompiser med totalt 6 pcer, 1 tv, 2crt, 2lcd, 400w med høytalere og en del lys uten at strømmen gikk en eneste gang. Vi brukte mao godt over 1A hver.

man skal ikke bruke over 1a... det var flaks og at folk rundt deg brukte mindre at strømmen ikke gikk. er en grunn til det er en regel å ikke bruke mere enn 1a

Freakzor
21-02-2009, 00:51
litt mer offtopic: kommer det fortsatt til å være sånn at man ikke kan bruke mer en 1A neste år også? jeg kjenner ingen som har en pc som bare trekker 240W på maks (untatt de med bærbar) de fleste har feks et skjermkort som krever minimum 300-400W lissom (vet at det ikke bruker så mye da :P )

evil_t
21-02-2009, 01:41
man skal ikke bruke over 1a... det var flaks og at folk rundt deg brukte mindre at strømmen ikke gikk. er en grunn til det er en regel å ikke bruke mere enn 1a
Det her har fungert i flere år og jeg har alltid hatt med meg høytalerne. Er alltid litt til overs. Har hatt 1 (ett) ordentlig strømbrudd siden første gang jeg var på tg og det var forutsaket av en som hadde med seg ett kjøleskap.