Log in

View Full Version : Apply for a crew positionThe Gathering
13-11-2009, 03:48
...and get access to the crew area! Wannabe - our system of recruitment of crewmembers is open. Maybe you'll understand why the crew is fond of bananas? In the days ahead we will take a more detailed presentation of the crew, so do not wait too long before you visit us again. Apply for a position at wannabe.gathering.org (http://wannabe.gathering.org)
[/URL][url=http://www.gathering.org/tg09/no/news/160/65/Apply-for-a-crew-position/]Les hele saken på gathering.org / Read the entire article at gathering.org. (http://wannabe.gathering.org)

killin1
13-11-2009, 20:46
The bananaphone: D ?

marilla
14-11-2009, 17:49
Bananaphone må man jo ikke være crew for å kjenne til!

(ryktene sier dog noe om at medic har sin egen bananphone)

Det å være crew anbefales sterkt, det er til tider mye jobb, men også fryktelig mye gøy. Ikke minst møter man mange folk innen "bransjen", noe som er superpraktisk for oss som driver med utdannelse innen IT, man lærer mye nytt, og har noe knallfint å putte på CV-en. \o/

killin1
14-11-2009, 19:34
Jeg søker crew 2011, Skulle egentlig søke i år, men fikk med meg noen venner som ikke har vært på tg før^^

Har nær familie i security, og hun elsker jobben sin: )

EDIT Jeg har tenkt å utdanne meg innen lyd generelt. Vet du om det er noen spessielle krav for å jobbe ved scena der? (eller den sektoren)

Mener å ha hørt at det går under event.

marilla
14-11-2009, 20:47
Det er sjelden helt konkrete krav for crew, om du tenker på når det gjelder crewopptak. Unntakene er security-crewene, der man må ha fyllt 18 innen TG.

Crewet "Event:Arena" er de som samler blant annet de som jobber med lyd i år. Det er foretrukket at man har erfaring med å jobbe med lyd fra før, men man har ingenting å tape på å søke.

I wannabe kan man søke på opp til tre forskjellige crew, og velge om man vil ha en prioritering på dem, eller søke alle "like mye". Dermed kan du f.eks. søke event:arena som førstevalg, og sette noen andre crew på andre og tredjevalg. Det er flere som har begynt sin crew-karriere i et helt annet crew enn der de har blitt værende til slutt, det er ofte litt enklere å komme inn i andre crew så snart man har vært crew et år og er "inne i systemet", såfrem det finnes folk som kan snakke positivt om deg, og man har jobbet bra. Det ble en litt lang setning, men bare spør om meningen ble uklar. Personlig begynte jeg i sec:sec, og hadde to knallmorsomme år der. Deretter ble jeg spurt om jeg kunne være interessert i å jobbe i info:content, siden jeg liker å jobbe med grafikk og lignende. Jeg skal nå ha mitt andre år i info:content, og trives veldig godt der òg. På denne måten får man se flere sider ved datapartyet, og jeg blir stadig imponert over hvor mye kompetanse som er samlet i crew.

Til sist et generelt tips om søknader - chiefen som leser søknaden din vet mest sannsynlig ikke noe annet om deg enn det du skriver. Det hjelper lite å ha egenskaper dersom du ikke beskriver dem. Husk å nevne relevant erfaring, motivasjon, og hva som gjør at akkurat DU bør få en plass i crewet du søker på.

Daniel
14-11-2009, 21:41
Er det bindene å søke crew?

Jeg har veldig lyst til å søke crew, men samtidig veldig lyst til å være deltaker med vennene mine.
Tenker på å søke sec:sec, men har litt liten tro på at jeg kommer inn. Så valget hadde jo sånn sett blitt mye enklere dersom det ene alternativet ble utelukket.

En annen ting og; Må man være fylt 18 når man søker sec, eller holder det med at man fyller 18 før TG?

marilla
14-11-2009, 22:23
Man må være 18 år innen TG begynner, så du kan søke mens du fortsatt er 17.

Du sier du har liten tro på at du kommer inn i security, hvorfor det? Security er et crew som ikke krever så mye av forkunnskap, så sånn sett er det ganske "enkelt" å komme inn. Det som ønskes er folk som kan være modne, ansvarlige, høflige men bestemte, og sørge for at deltagerne får en god og trygg opplevelse på TG. Det er ikke noe sted for de som bare vil tøffe seg og "være bedre enn deltagerne", men et crew for de service-innstilte. I tillegg er det et veldig stort crew, med godt samhold, og det er spennende å få påvirket partyet direkte. Dersom du er klar for å jobbe med forskjellige oppgaver 8 timer hver dag (det første døgnet kan dette bli endret til 12, grunnet innslipp), og så ha "fri" frem til neste vakt (du KAN bli tilkalt dersom noe spesielt skjer, men erfaringsmessig dekkes ekstrabehov på frivillighetsbasis, der de som vil jobber mer). Security er et av crewene der arbeidstidene er klarest definert, andre crew opplever i større grad flytende arbeidstider.

Når det gjelder vennene dine - du kan jo alltids høre om flere av vennene dine også vil være crew? Det finnes noe som passer for de fleste, med mindre alt man vil gjøre er å sitte på rumpa i en uke. Det kan man jo gjøre når som helst.

Daniel
14-11-2009, 22:38
Sitte på rumpa gjør jeg mer enn nok, og jeg er ikke noe særlig til gamer, så på TG i fjord ble det mye dødtid og surfing, noe som er en av grunnen for at jeg vil prøve meg som crew.

Jeg følte bare at jeg var mindre kvalifisert til jobben pga. ung alder og lite erfaring i forhold til mange andre, og regner med at sec er et populært crew iom. at det sikker er en del av "de som vil tøffe seg og "være bedre enn delagerne"", så det er vel litt kamp om plassene.

marilla
14-11-2009, 23:14
Men de som faktisk er opptatte av å gjøre TG til noe bra for deltagerne har større sjanse for å komme inn en tøffingene. Som sagt, presenter deg selv på en måte som gjør at om DU var sjef, så ville du akseptert noen basert på den søknaden. Erfaring er noe man får, man må begynne et sted. Jeg var 18 mitt første år i security, og vet at det er flere 18-åringer i crew hvert år. Det er mange som har vært med i flere år, men det er hyggelige folk, og de vil nok bidra til å "lære deg opp". Så, jeg anbefaler VIRKELIG å søke, du har ingenting å tape på det.

Jeg aner ingenting om når billettsalget begynner, men HVIS det begynner før crewopptaket er ferdig, så kan man kjøpe billett og få den refundert dersom man blir tatt opp.

Crewopptaket varer har ikke fått definert noen slutt enda, men det gjelder gjerne "til det er fullt", typisk. Anbefaler å søke så tidlig som mulig.

Daniel
14-11-2009, 23:22
Men er det bindende å søke crew?

Security er forholdsvis det crewet jeg intereserer meg for.
De andre crewene består jo av masse spennede oppgaver, men er ikke helt av min interesse, som selvsagt er en viktig ingrediens.

killin1
14-11-2009, 23:37
Jeg har lyst å søke i Event:arena ja : )

Men det er en ting jeg lurer på:
-kan jeg sitte et annet sted i salen enn crew område, og fortsatt ha tilgang til det?

Det noen flere punkter, men jeg husker dem ikke: /

tigersager
15-11-2009, 00:54
Hadde litt lyst til å søke sec:sec dette året, men så fant jeg ut at jeg skal kjøre TS et år til. Neste år er vedlig akkuelt for meg, ikke det at jeg missliker TS, men TS er også en utfordring, og jeg leter i noen tilfeller etter nye utfordringer. Som det ble nevnt her så er jo sec:sec en vedlig fin ting å f på CV'en, men får se hva det blir til

marilla
15-11-2009, 01:26
Men det er en ting jeg lurer på:
-kan jeg sitte et annet sted i salen enn crew område, og fortsatt ha tilgang til det?


Crew sitter i crewområdet (det er flere områder der crew sitter, det har tidligere år vært f.eks. nede i "crewburet" for de fleste crew, fugleberget for info og economy, tech-bua for tech:server og tech:net, og området rundt scenen for deler av event-crew), det er for at det skal være lett å finne ledig crew dersom det trengs, og bidrar også til samholdet. Du kan dermed ikke sitte andre steder i salen.


Men er det bindende å søke crew?

Det er ikke noe juridisk bindende i å søke crew, men etter å ha søkt blir du ikke spurt om bekreftelse før du eventuelt tas opp. Man KAN trekke seg fra crew etter å ha blitt tatt opp, og det er dessverre noen som gjør det hvert år, men jeg vil sterkt fraråde å søke dersom man ikke er sikker på om man har mulighet til å være crew. Det gjør det vanskeligere for chiefs å få noen idé om hvor mange som er i de enkelte crew dersom folk kommer inn, og så trekker seg igjen, noe som får negative følger for resten av crewet (teamoppdeling, arbeidstider og lignende). Det tar seg i tillegg dårlig ut for senere søkesjanser dersom noen trekker seg uten en veldig god grunn. (Det finnes såklart gode grunner, som sykdom, familieproblemer osv)


Som det ble nevnt her så er jo sec:sec en vedlig fin ting å f på CV'en, men får se hva det blir til

Du kan jo eventuelt prøve deg på crew for a day i år? Jeg antar at denne ordningen blir videreført i år, det er en flott måte å få en smakebit av crewlivet på. :)

Daniel
15-11-2009, 02:18
Har man muligheten til å evnt. kun søke ett crew?

marilla
15-11-2009, 02:36
Såklart! Man kan søke ett, to eller tre crew. : )

killin1
15-11-2009, 22:25
søker man cfad by wannabe?

marilla
15-11-2009, 22:36
Nei, CFAD får nok en egen søknadsprosess etter hvert. Om jeg husker rett har det brukt å bestå i at man sender en epost til en gitt adresse der man forteller litt om seg selv og hvilket crew man vil ha. Mer informasjon om sånt kommer nok nærmere TG, og såklart på gathering.org. :)