Log in

View Full Version : Your networking cable must be at least 10 metres long!



The Gathering
22-03-2010, 09:30
Remember that in order to reach the nearest switch, your TP-cable (twisted pair) must be at least 10 metres long.



Les hele saken på gathering.org / Read the entire article at gathering.org. (http://www.gathering.org/tg10/en/news/218/65/Your-networking-cable-must-be-atleast-10-metres-long/)

oleerik
22-03-2010, 09:40
Har opplevd at anbefalt lengre akkurat ikke holdt, så blir nok 25m på meg i år.

jakkkk
22-03-2010, 09:55
så dette betyr at det er 20m mellom hver switch? har aldri trengt lengre enn 3m kabel...

iSondre
22-03-2010, 10:32
Fy faen, nå må jeg jobbe meg til døde med å lage to nye!
Det sto i FAQ > Pakkeliste: MINST 5 meter kabel!
Så jeg lagde 6 meter, FADER da!!!!

solbekk
22-03-2010, 11:01
Fy faen, nå må jeg jobbe meg til døde med å lage to nye!
Det sto i FAQ > Pakkeliste: MINST 5 meter kabel!
Så jeg lagde 6 meter, FADER da!!!!

Det å lage kabler er null problem, og om det blir mye stress, bare kjøp en på biltema eller hos nærmeste tech utsalg :) Selv koser jeg med 2x 30m Cat6 kabler, klare til tg :cool:

Sjulimann
22-03-2010, 11:38
Har en 10m CAT6, og sitter på enden av en rad. Hvor på bordene er switchene plassert? Finnes det i enden?

SuperTeD
22-03-2010, 13:02
gah... 10meter? jeg som akkurat har kjøpt meg 6m...
betyr dette at switchene er 48 porter da? og ligger v plass 12, 36 ventnålitt... 2 switcher pr bordrad?

Mari3us
22-03-2010, 14:15
Jeg har en kabel som er akuratt 10m..dere garanterer at jeg ikke trenger 1cm lenger enn 10m?

Sjulimann
22-03-2010, 14:40
Har en følelse av at det er mange som kommer til å bomme og ta med kortere enn 10m i år, da dem er vant med 5 fra tidligere. Er jo ikke alle som leser gathering.org. Det merket man hvertfall i fjor da det var så mange som ikke har oppdatert ptn-info...

Impulse
22-03-2010, 15:33
Bra jeg har 15m :cool:

Estella
22-03-2010, 15:37
Har en følelse av at det er mange som kommer til å bomme og ta med kortere enn 10m i år, da dem er vant med 5 fra tidligere. Er jo ikke alle som leser gathering.org. Det merket man hvertfall i fjor da det var så mange som ikke har oppdatert ptn-info...

de som ikke leser gathering.org får virkelig skylde på seg selv. har ikke ett fnugg medfølelse for de:P

Crazy_Man
22-03-2010, 15:39
betyr dette 1Gbit/s?

crazymuggost
22-03-2010, 15:51
I fjor posta noen et bilde av hvor switchene, pallbeina og slikt i forhold til seatnummer er på hver rad, noen som har det bildet og kan laste det opp? :D

Modix
22-03-2010, 16:11
Blir det gigabit switcher i år da?

Crazy_Man
22-03-2010, 17:03
Blir det gigabit switcher i år da?

hvis du ser innlegget mitt så spurte jeg om NØYAKTIG det samme

Sjulimann
22-03-2010, 17:18
Blir det gigabit-switcher?

Rudde
22-03-2010, 17:31
Ja det var jo jævlig god varsel, kunne kanskje gitt oss en mnd så vi kunne bestilt best mulig kabel? Og IKKE noe svindyr Norskt shit.

#PK
22-03-2010, 17:45
Står det noe på gathering.org om gigabit-switcher? Ikke så vidt jeg kan se. Og det er INGEN her på forumet som uten videre kan fortelle dere noe mer om det.
Så svaret på spørsmålet deres er: Vi vet ikke. Vent og se ;)

Rudde
22-03-2010, 18:38
Fått bestilt meg noen skikkelige kabler, men det ble svinedyrt ettersom jeg ikke rakk og bestille fra utlandet!

Strandli
22-03-2010, 18:51
Fått bestilt meg noen skikkelige kabler, men det ble svinedyrt ettersom jeg ikke rakk og bestille fra utlandet!

QQ
Må bare spørre, hva er det som er galt med CAT-6 TP kablene fra Biltema til 100 kr? De er riktignok ikke gullbelagte eller velsignet og dynket i helligvann og gud vet hva som er "skikkelige" kabler. Men hvis de er så svindyre, er det verdt den ekstra prisen for den eventuelle forbedringen i ytelse?

Nå må jeg si at jeg ikke er noen ekspert på kabler, men lurer litt.

Rudde
22-03-2010, 19:09
QQ
Må bare spørre, hva er det som er galt med CAT-6 TP kablene fra Biltema til 100 kr? De er riktignok ikke gullbelagte eller velsignet og dynket i helligvann og gud vet hva som er "skikkelige" kabler. Men hvis de er så svindyre, er det verdt den ekstra prisen for den eventuelle forbedringen i ytelse?

Nå må jeg si at jeg ikke er noen ekspert på kabler, men lurer litt.

Cat6 kablene fra biltema er ikke skjemte, og jeg trenger skjemte kabler, det er tross alt TG vi snakker om :P

Howie
22-03-2010, 19:25
Hmm.. Kjøpte meg nettopp ny 10m kabel for å være sikker. Jaja. får håpe det holder.

#PK
22-03-2010, 19:34
Cat6 kablene fra biltema er ikke skjemte, og jeg trenger skjemte kabler, det er tross alt TG vi snakker om :P

Da går det med andre ord stort sett på vranghet :) Er ikke merkbar forskjell mellom Cat6 UTP og Cat6 STP når det kommer til et gigabit-nettverk. Du vil virkelig ikke merke forskjellen.. Men for all del, bruk penger på hva enn du vil :-D

Personlig kommer jeg til å ha med meg en 305-meters kabel-eske med Cat5e, modulærtang og en pose RJ45-kontakter :) Så lager jeg akkurat så lang kabel jeg trenger, uten at den koster meg noe ^^

Noiram
22-03-2010, 19:47
Æsj. Og eg som akkurat kom heim frå Clas Ohlson. ._.
Har ein på 8m, og alt for mange på 5m... Er det mogleg å skøyte dei samans? (Kjøpe ein liten adaptar eller noko?)

netrom2k
22-03-2010, 21:58
...Kjøper bare en ny kabel på TG om den jeg har med blir for kort. Enkelt og greit.

skoen
22-03-2010, 22:58
netrom2k: Veldig bra innstilling.

oleerik
22-03-2010, 23:13
Æsj. Og eg som akkurat kom heim frå Clas Ohlson. ._.
Har ein på 8m, og alt for mange på 5m... Er det mogleg å skøyte dei samans? (Kjøpe ein liten adaptar eller noko?)

Det er fult mulig :)

Crazy_Man
23-03-2010, 00:33
jeg pleier bare å bruke en slags splitter, aner ikke hva det egentlig er da den har to like rj45 kontakter

Zarbon
23-03-2010, 00:35
...Kjøper bare en ny kabel på TG om den jeg har med blir for kort. Enkelt og greit.

Samme her. :)

Rudde
23-03-2010, 13:49
Ja da var ikke kablene sikkret alikavel! Levrandøren skrev 50+ på lager men mente 0!!

Estella
23-03-2010, 13:54
det er da teknikk magasinet i hamar og de selger kabler hvis noen har glemt noe :P 149 for 10m

Rudde
23-03-2010, 13:56
det er da teknikk magasinet i hamar og de selger kabler hvis noen har glemt noe :P 149 for 10m

Jeg skal ha Cat6 SSTP 10 meter 2 stk, jeg overlater ikke tilfeldigheter til at dette blir anskaffet og har de i det heletatt det jeg skal ha?

Og hva er grunnen til at vi skal ha 10 meter iår fremfor 5 meter som var minimum før?

Estella
23-03-2010, 14:07
Jeg skal ha Cat6 SSTP 10 meter 2 stk, jeg overlater ikke tilfeldigheter til at dette blir anskaffet og har de i det heletatt det jeg skal ha?

Og hva er grunnen til at vi skal ha 10 meter iår fremfor 5 meter som var minimum før?

forde ting flytter gjerne på seg litt og plutselig må kabelen rundt en ting og vips så er 5m for kort

Sjulimann
23-03-2010, 14:38
Jeg skal ha Cat6 SSTP 10 meter 2 stk

Hvorfor MÅ du ha en skjermet CAT6? Holder det ikke med en vanlig CAT6 eller CAT5?

Rudde
23-03-2010, 16:45
Hvorfor MÅ du ha en skjermet CAT6? Holder det ikke med en vanlig CAT6 eller CAT5?

Nei, skal ha SSTP Cat6 med tanke på senere bruk også..

Og at denne nyheten som så jævlig for seint ødela hele TG feelingen min! Og partyshop hgar selvfølgelig ikke produktoversikt eller priser.

#PK
23-03-2010, 17:34
Nei, skal ha SSTP Cat6 med tanke på senere bruk også..

Og at denne nyheten som så jævlig for seint ødela hele TG feelingen min! Og partyshop hgar selvfølgelig ikke produktoversikt eller priser.

Det er virkelig ikke noe å whine om, really.. ;) Du klarer deg lenge med en FTP, ja egentlig en UTP. Du trenger ikke en SFTP (eller SSTP som du kaller det), enkelt og greit. SFTP er typen som blir brukt på tyngre ting i serverbygningene til skattemyndighetene, Norgesbanken, NASA osv, det er ikke noe Ola Normann trenger å bry seg så mye om :p
Rart du egentlig ikke skal ha cat7 når du først skal ha SFTP? :p

Estella
23-03-2010, 18:07
Nei, skal ha SSTP Cat6 med tanke på senere bruk også..

Og at denne nyheten som så jævlig for seint ødela hele TG feelingen min! Og partyshop hgar selvfølgelig ikke produktoversikt eller priser.

det er over en uke til tg og en jævla kabel ødlegger hele tg stemmninga di...:eek:

Rudde
23-03-2010, 18:08
Det er virkelig ikke noe å whine om, really.. ;) Du klarer deg lenge med en FTP, ja egentlig en UTP. Du trenger ikke en SFTP (eller SSTP som du kaller det), enkelt og greit. SFTP er typen som blir brukt på tyngre ting i serverbygningene til skattemyndighetene, Norgesbanken, NASA osv, det er ikke noe Ola Normann trenger å bry seg så mye om :p
Rart du egentlig ikke skal ha cat7 når du først skal ha SFTP? :p

Ønsker meg egentlig Cat8 men, men....

SSTP og SFTP ekke det 2 forskjellige kabler?

Estella: ehmmm,, Jaaa?

#PK
23-03-2010, 18:21
Ønsker meg egentlig Cat8 men, men....

SSTP og SFTP ekke det 2 forskjellige kabler?

Estella: ehmmm,, Jaaa?

Ja for all del.. Cat8 er ikke egentlig en realitet i det norske hjem, med mindre du har blanktrådet høyspent gjennom datarommet, og i tillegg har tvunnet TPen rundt alle linjene ;)

Jo, det stemmer, beklager. SSTP står for "Screened shielded twisted pair" mens SFTP står for "Screened Fully shielded Twisted Pair" - begge kabler består av samme grunnprinsipp: 4x2 tråder, tvunnet i par. Hvert par er skjermet (pakket inn) med aluminiumsfolie. I tillegg er de 4 aluminiumsinnpakkede parene igjen pakket inn i en ny runde med aluminiumsfolie (SFTP har i tillegg til aluminiumsfolien en flettet kappe av aluminiumstråder mellom aluminiumsfolien og PVC-kappen), før det er PVC ytterst (plastikk-greia du ser utenpå, selve kabelen)
UANSETT - det er ikke noe du trenger. Ikke på TG. Ikke hjemme. Ikke borte hos en kamerat. Ikke på skolen. Ingen steder, really. Og det er det jeg skal frem til - du trenger det ikke. Så pleeeaaaase, slutt å whine om det, ta med deg den vanlige Cat6'en og nyyyyyyyyyyt 30gbit :D

Og jeg håper virkelig at svaret du gir til Estella er hinsides ironisk. Jeg kommer selv med en rull Cat5e UTP, RJ45-plugger og tang, og jeg tørr nesten vedde på at jeg får like gode signaler både lokalt og eksternt, som du evt. ville gjort med en Cat7 SFTP. :)

Rudde
23-03-2010, 19:44
Cat8 var en spøk for så mye penger investerer jeg ikke i det :P

Men jeg tuller ikke med at dette har fucka up hele TG feelingen.

SM411
23-03-2010, 20:13
/me ser ned på den nylig innkjøpte 5meterl lange cat6 sftp kablen min.

5 meter holdt i fjor, satser på at det holder i år også.

Niveus
23-03-2010, 20:49
fungerer denne greit? http://www.biltema.no/Kontor---Teknikk/Datamaskin/Kabler/Nettverkskabel-CAT-6-UTP/

Mamp
23-03-2010, 21:08
Går det ann å miste TG feelingen? tror ikke på deg / dere som mener det!

Rudde
23-03-2010, 23:10
Går det ann å miste TG feelingen? tror ikke på deg / dere som mener det!

Ja det går fint, når KANDU gir "i siste liten" beskjeder...

Strandli
23-03-2010, 23:27
Ja det går fint, når KANDU gir "i siste liten" beskjeder...

Siste liten beskjeder burde jo forsterke feelingen, gjør det iallefall for meg :P Det betyr at det ikke er lenge til TG når det er "siste liten". Og det å måtte ha en ny nettverkskabel på 10meter er jo ikke noe problem, du kan jo møte opp med den du har, og er ikke den lang nok kan du kjøpe en ny i skipet, null stress. Begynne å syte om at "whops! du kan trenge en 10 meter kabel" ødelegger TG for deg, så er det ikke KANDU det er noe galt med for å si det sånn :p

Rudde
23-03-2010, 23:30
Siste liten beskjeder burde jo forsterke feelingen, gjør det iallefall for meg :P Det betyr at det ikke er lenge til TG når det er "siste liten". Og det å måtte ha en ny nettverkskabel på 10meter er jo ikke noe problem, du kan jo møte opp med den du har, og er ikke den lang nok kan du kjøpe en ny i skipet, null stress. Begynne å syte om at "whops! du kan trenge en 10 meter kabel" ødelegger TG for deg, så er det ikke KANDU det er noe galt med for å si det sånn :p

Egentlig ikke når du har 6 prøver før og ikke har tid til å tenke på sånn dritt nå :P

neuro
24-03-2010, 12:15
Det var seks bordswitcher per rad tidligere, nå er det fire - lengste kabelstrekk (for deltakere) var 4,8m før, nå blir det 7,2m.

Snittstrekket går opp fra 2,4m til 3,6m.

Det kommer med andre ord ann på hvor du sitter hvor lang TP-kabel du trenger. Havner du rett ved switchen behøver du bare en kort kabel.

Til info er det helt unødvendig med SSTP, SFTP, Cat7 eller andre fancy kabler på TG, du kommer nøyaktig like langt med en helt vanlig Cat5e UTP.

Daniel
24-03-2010, 15:15
ved hvilke plasser vil switchene bli plassert?

Andhrim
24-03-2010, 16:16
Switchene vil nå stå mellom plassene 45-46, og 63-64.
Jeg sitter på plass 69, og vil da få 4,8 meter bort til switchen + kabelføring opp til switch og pc. Så for å unngå "luftstrekk" må jeg ta med lengre enn 5 meter. [Grave frem min 10m Cat6] :)

EDIT: Og nå måtte jeg flytte meg, da det viste seg at jeg splittet opp en gjeng fra Serbia. Fikk en hyggelig telefon derfra med forespørsel om jeg kunne flytte meg så de fikk sitte sammen... Så jeg satte meg på plass 64 rad 27, som da er rett ved en switch :rolleyes: Håper det fortsatt går greit med plass til hylla da. Hvordan serberne fikk tak i telefonnummeret mitt, only God knows :)

Daniel
27-03-2010, 10:17
Hvor for du den informasjonen fra Lyricon?
Også er det 4 bordswitcher per rad, ikke to.

Andhrim
27-03-2010, 10:48
Du har selvsagt helt rett. Jeg tenkte bare på den ene siden av hallen :rolleyes: For den "nedre" delen (1-36) blir switchene stående mellom plassene 9-10 og 27-28, i tillegg til 45-46 og 63-64. Altså fire switcher fordelt på bredden av skipet, 36 brukere per switch.

Denne informasjonen har jeg tilegnet meg via et fag i grunnskolen som kalles "matte" ;)

marilla
28-03-2010, 10:44
Det kommer til å være tre switcher per rad, sier mine kilder i tech. Dette står også i artikkelen nå.

#PK
28-03-2010, 10:46
Det kommer til å være tre switcher per rad, sier mine kilder i tech. Dette står også i artikkelen nå.

Du mener da per halve rad, håper jeg? Slik at det blir 3 på hver side av midtgangen? :p

marilla
28-03-2010, 10:47
Du mener da per halve rad, håper jeg? Slik at det blir 3 på hver side av midtgangen? :p

Jeg tenker på rad som det som er på hver side av midtgangen, gitt. Så, ja, det blir vel 3 per halve rad!

Andhrim
28-03-2010, 12:45
Jeg tenker på rad som det som er på hver side av midtgangen, gitt. Så, ja, det blir vel 3 per halve rad!

Hm, det går jo da ikke opp. Tech har selv sagt både på blogg og her på forumet at det vil være 36 brukere per switch. De nye switchene er 48-portere, de gamle var 24. Før gikk det akkurat opp med 6 switcher i bredden av skipet, med 24 brukere pr stk. Med 36 som dem har lagt opp til nå, så passer det akkurat med 4 switcher fordelt på 72 plasser, hele bredden av skipet.